Ρόδος Fly & Drive

από 205€

Προορισμός

Ρόδος

Ημέρες

5/6/8

Τιμοκατάλογος

Γενικές πληροφορίες

Η Ρόδος είναι ένα νησί της Ελλάδας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Βρίσκεται περίπου 350 χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας και 18 χλμ νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Με έκταση 1.400,684 χλμ2 είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, το τέταρτο σε σειρά ολόκληρης της χώρας και το ένατο της Μεσογείου. Στα δυτικά βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος και στα ανατολικά από το Λύκιο πέλαγος. Διαθέτει ακτογραμμή μήκους 253 χλμ και το υψηλότερο σημείο της είναι η κορυφή του όρους Αττάβυρος σε ύψος 1.215 μ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε 115.490 κατοίκους, γεγονός που καθιστά τη Ρόδο το τρίτο πολυπληθέστερο ελληνικό νησί

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΟΔΟΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονίας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Ρόδο. Άφιξη στο αεροδρόμιο Διαγόρας, μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΡΟΔΟΣ (προαιρετικά) ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα αξιοθέατα της πόλης. Θα θαυμάσετε το γραφικό Μανδράκι, το εντυπωσιακό ενυδρείο, το μοναδικό πανόραμα της Ρόδου από το λόφο του Μόντε Σμιθ και θα παραπατήσετε στην παλιά μεσαιωνική πόλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου και την περίφημη οδό των ιπποτών. Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος για μια επίσκεψη στην πραγματικά πλούσια αγορά του νησιού. Αγοράστε της γνωστές ομπρέλες του νησιού αλλά και διάφορα αναμνηστικά. Ποιοτικές αγορές όλων των ειδών μπορείτε να κάνετε στην παλιά πόλη και στην αγορά της πλατείας Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΚΑΜΕΙΡΟΣ – ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ – ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ – ΛΙΝΔΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ (προαιρετικά)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη δυτική πλευρά του νησιού. Θα περιηγηθείτε στην αρχαία Κάμειρο, την Πομπηία της Ρόδου και το γραφικό μοναστήρι στην Φιλέρημο. Αμέσως μετά θα καταλήξετε στην μοναδική για την ομορφιά της, κοιλάδα των Πεταλούδων. Απολαύστε τον περίπατο σας στον μοναδικό αυτό χώρο αναπαραγωγής και χαρείτε το μεγαλείο της φύσης. Ακολουθεί η Λίνδος με την επιβλητική της ακρόπολη. Ελεύθερος χρόνος για γεύματα και καφέ προαιρετικά και στην επιστροφή επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά της Καλλιθέας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΡΟΔΟΣ

Πρόγευμα και στη συνέχεια η ημέρα είναι στη διάθεση σας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα : ΡΟΔΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Διαγόρας. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση.

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top