Πολύχρωμη Παύλιανη Λουτρά Υπάτης Καρπενήσι

από 105€

Προορισμός

Καρπενήσι

Ημέρες

3

Τιμοκατάλογος

Οι φυσικές και ιστορικές ομορφιές της Φθιώτιδας.


Γενικές Πληροφορίες

Μοναδική εκδρομή, σχεδιασμένη για όλες τις ηλικίες. Συνδυάζει επισκέψεις σε ιστορικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, εξορμήσεις στην φύση, διαδρομές μέσα από ελατοδάση, μοναστήρια και ιαματικές πηγές.

Highlights

  • O θρόνος του Δία και ο IRON THRONE είναι απολύτως must για όλους τους περιπατητές. 
  • Η γέφυρα που παίζει μουσική στο πάρκο της Παύλιανης (Η γέφυρα που μουσικώνει και η μουσική που γεφυρώνει).
  • Η πιο διάσημη και πιο δροσερή καντίνα της χώρας, το «La casa de papel» στην Παύλιανη, μάς περιμένει δίπλα στο ποτάμι και κάτω από αιωνόβια πλατάνια στην είσοδο του πάρκου.
  • Το Αστεροσχολείο Υπάτης. Εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και πρωτολειτούργησε, από το ζεύγος των καθηγητών Γιώργου και Κίας Σφήκα.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές και μετακινήσεις με πολυτελές, καινούργιο, κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός στη διάθεση του γκρουπ σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους. O φόρος διαμονής 1,50€ ανά διανυκτέρευση στο δωμάτιο.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Πρόγραμμα

Αναχώρηση το πρωί με το πολυτελές λεωφορείο μας για την όμορφη και ξεχωριστή εκδρομή μας. Πρώτος μας σταθμός η Μονή Προυσού που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνηματικά κέντρα της Ορθοδοξίας. Η μονή είναι πανέμορφη και επιβλητική. Η θέα αλλά και η μορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που θα μας καταπλήξουν. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πανέμορφο Καρπενήσι ή αλλιώς την Ελβετία της Ελλάδας. Θα δοκιμάσουμε όλα τα καλούδια στις παραδοσιακές ταβέρνες και την ελληνική γαστρονομία στα καλύτερα της. Γεύμα εξ ιδίων. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στα Λουτρά Υπάτης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στο πάρκο λουτρών Υπάτης και να απολαύσετε το τοπίο.

Το πρωί μας περιμένει ένα ωραίο τοπικό πρωινό. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την πολύ όμορφη, μοναδική και ποικίλη σε εναλλαγές τοπίων, εκδρομή μας. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγάθωνος ,η οποία βρίσκεται χτισμένη στους πρόποδες του όρους Οίτη σε υψόμετρο 553 μέτρων, μέσα σε θαυμάσιο φυσικό τοπίο. Κτισμένη τον 14ο-15ο αιώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τον μοναδικό βιότοπο με τα παγώνια, τους φασιανούς, τις πέρδικες, τις πάπιες και διάφορα αλλά είδη πτηνών. Θα έχουμε τη χαρά να δούμε ελάφια, φασιανούς, αγριοπρόβατα και πέρδικες σε έναν ειδικό χώρο 1.200 περίπου στρεμμάτων που αποτελεί και το Εκτροφείο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο πιο πολύχρωμο χωριό της Ελλάδας, την Παύλιανη. Είναι ζωγραφισμένο ολόκληρο κι αυτό το καθιστά μοναδικό σε όλη την χώρα. Υπέροχες ζωγραφιές σε τοίχους, κάδους, παγκάκια που μαγνητίζουν τα βλέμματα! Το δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής που βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη, είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες και όχι μόνο. Το πρώτο που αντικρίζουμε είναι η μουσική γέφυρα και το υπέροχο φυσικό τοπίο. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης. Πρόκειται για ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Αργαλεί και νερόμυλοι δείχνουν στους επισκέπτες πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε την παραδοσιακή και τοπική τους κουζίνα. Γεύμα εξ ιδίων. Λίγο αργότερα, στο βορειοδυτικό άκρο του όγκου του Παρνασσού και σε υψόμετρο 400 μέτρων, θα συναντήσουμε την Γραβιά. Στο περίφημο Χάνι της, δόθηκε η ιστορική μάχη το 1821 με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Νωρίς το πρωί μπορούμε να απολαύσουμε τα ιαματικά λουτρά Υπάτης και μετά το πλούσιο πρωινό μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Κακογιάνειο Αστεροσχολείο Υπάτης, το οποίο εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και πρωτολειτούργησε το 2009. Θα δούμε και θα μάθουμε για τα άστρα από τον σύλλογο ερασιτεχνών αστρονόμων Φθιώτιδας. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και θα φτάσουμε στην πανέμορφη πόλη της Θεσσαλίας τον Βόλο. Γεύμα εξ ιδίων. Σας προτείνουμε τα πασίγνωστα τσιπουράδικα. Μετά το φαγοπότι σας προτείνουμε και μία βόλτα στην παραλία που είναι από τις ωραιότερες της Ελλάδας. Το ταξίδι μας τελειώνει εδώ.. Γεμάτοι από όμορφες παραστάσεις και φυσικά τοπία και διαδρομές, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη.

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top