Μαγικό Μεξικό

από 2945€

Προορισμός

Μεξικό

Ημέρες

14

Τιμοκατάλογος

Περισσότερα

Μεξικό 14 ημέρες – 12 νύχτες Αναχώρηση 11/12/2021

Γενικές πλήροφορίες

Στην ανατολική πλευρά του Μεξικού, μνημεία ηλικίας χιλιάδων χρόνων στέκονται πάνω σε κατάλευκες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά ή περιστοιχισμένα από τους ήχους, τις μυρωδιές και την υγρασία μιας πυκνής ζούγκλας… Είναι το Μεξικό των Μάγια, με ζωντανά τα χνάρια και τους απογόνους του πιο λαμπρού πολιτισμού της προ-Κολομβιανής Αμερικής, και με τα σημάδια των αποικιακών χρόνων να προσδίδουν μια ιδιαίτερη, μοναδική γεύση στην εντυπωσιακή τουριστική υποδομή των τελευταίων χρόνων. Πιο δυτικά, στο κέντρο της χώρας, δυόμιση χιλιόμετρα ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο, χτισμένη πάνω στα ερείπια πολιτισμών που δεν υπάρχουν πια. Φαράγγια, σπηλιές, ηφαίστεια, έρημοι, βραχώδεις και αμμώδεις ακτές σας προσκαλούν να τα εξερευνήσετε, ενώ αργότερα σας περιμένει η φωτιά της τεκίλα και μια διάσημη κουζίνα, γεμάτη από τη δική της φωτιά και αντιθέσεις. Αφεθείτε στον στρόβιλο τον εικόνων και των αισθήσεων που σας προσφέρει το η μεγαλύτερη χώρα της Κεντρικής Αμερικής: το Μεξικό.

Highlights

 • Πόλη του Μεξικό
 • Πουέμπλα
 • Ουαχάκα
 • Παλένκε
 • Κανκούν
 • Καμπέτσε
 • Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας

Πρόγραμμα

Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με προορισμό την πόλη του Μεξικού μέσω Μαδρίτης. Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο Μπενίτο Χουάρες, θα σας συναντήσει ο τοπικός μας αντιπρόσωπος και θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην Πόλη του Μεξικού: τεράστια, κοσμοπολίτικη, πολύχρωμη, προβληματική, σύγχρονη και παλιά μαζί, χτισμένη περισσότερα από δύο χιλιόμετρα ψηλότερα από το επίπεδο της θάλασσας – με άλλα λόγια μοναδική. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, προστατευόμενο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική του πλατεία, επίσημα ονομαζόμενη πλατεία συντάγματος αλλά γνωστή σε όλους με το όνομα Σόκαλο (Zócalo, που σημαίνει «βάση»), όπου θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Κυβερνητικό Παλάτι, χτισμένο ακριβώς στη θέση του παλατιού του αυτοκράτορα των Αζτέκων Μοκτεζούμα Β’. Στη συνέχεια θα κινηθούμε με το πούλμαν κατά μήκος της πιο εντυπωσιακής λεωφόρου της πόλης, της Πασέο δε λα Ρεφόρμα (Paseo de la Reforma) και θα διασχίσουμε το «Δάσος» του Τσαπουλτεπέκ (Bosque de Chapultepec), ένα τεράστιο αστικό πάρκο με λίμνες, που φιλοξενεί τον ζωολογικό κήπο της πόλης και πολλά εξαιρετικά μουσεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την «πόλη των αγγέλων», την Πουέμπλα (Puebla). Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε την εκκλησία Santa Maria Tonantzintla που φημίζεται για τα υπέροχο διάκοσμό της από ιθαγενείς καλλιτέχνες. Συνεχίζουμε για την Πουέμπλα, πόλη
χαρακτηρισμένη από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με την πλειοψηφία των κτιρίων της διακοσμημένα με πλακάκια και σκαλιστό πυριτόλιθο. Θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό στην κεντρική της πλατεία, και το παρεκκλήσι των προσευχών που θεωρείται ένα από τα οχτώ καλλιτεχνικά θαύματα του κόσμου. Μεσημεριανό φαγητό και ακολούθως μεταφορά στην Ουαχάκα (Oaxaca) όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαιολογική περιοχή της Ουαχάκα, το Μόντε Άλμπαν (Monte Alban) που έχει ανακηρυχθεί μνημείο πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς, και στο οποίο κανείς μπορεί να δει τα πιο σημαντικά ευρήματα των πολιτισμών των Ολμέκα, Σαποτέκα και Μιστέκα. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική Πλατεία, το Αστεροσκοπείο, τον Τάφο Νο 7, τους Λίθους Των Χορευτών κλπ. Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε την αρχαιολογική πόλη Μίτλα (Mitla), τα κτίρια της οποίας είναι διακοσμημένα με συμβολικά μωσαϊκά. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο Δέντρο του Τούλε, που είναι από τα μακροβιότερα έμβια όντα του πλανήτη. Επιστροφή στην Ουαχάκα, όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, το συντριβάνι των Επτά Περιφερειών, την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Δομίνικου (Santo Domingo) με το παρεκκλήσι των προσευχών και το Μουσείο Χρυσού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και πρωινό καθ’ οδόν καθώς έχουμε ορίσει πορεία για την πόλη Τούξτλα Γκουτιέρρες (Tuxtla Gutierrez), απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο των νοτίων οροσειρών του κεντρικού Μεξικού και των Ινδιάνικων καταυλισμών. Στο φαράγγι Σουμιδέρο (Sumidero) θα απολαύσουμε βόλτα με την βάρκα και θα απολαύσουμε την θέα του φαραγγιού, το βάθος του οποίου σε κάποια σημεία φτάνει τα 1000 μέτρα…! Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα και εφόσον υπάρχει επαρκής χρόνος, θα επισκεφθούμε και την πόλη Τσιάπα δε Κόρσο (Chiapa de Corzo) με το εντυπωσιακό συντριβάνι της. Συνεχίζουμε για το Σαν Κριστόμπαλ (San Cristóbal De Las Casas) όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην σημερινή μέρα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε Ινδιάνικες κοινότητες της περιοχής Σαν Χουάν Τσαμούλα (San Juan Chamula) και Σινακαντάν (Zinacantán), όπου θα δούμε να εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα αρχαϊκές τελετές και παγανιστικές ιεροτελεστίες που έχουν διατηρηθεί ως τις μέρες μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε την πόλη και τα αξιοθέατά της, όπως την αγορά, τον καθεδρικό ναό και την γνωστή εκκλησία του Αγίου Δομίνικου. Διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τους καταρράκτες Άγουα Ασούλ (Água Azul) για να θαυμάσουμε το τοπίο και την φύση. Εφόσον υπάρχει επαρκής χρόνος θα επισκεφθούμε επίσης και τον καταρράκτη Μίσολ-Χα (Misol-Há). Συνεχίζουμε για την πόλη του Παλένκε (Palenque) όπου και θα απολαύσουμε το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

Πρωινό. Επίσκεψη στην αρχαιολογική περιοχή του Παλένκε, που θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές του πολιτισμού των Μάγια. Xτισμένη χωρίς την χρήση μεταλλικών εργαλείων, ζώων ή ούτε καν του τροχού, ακριβώς στο σημείο όπου οι πρώτοι λόφοι ξεκινούν να υψώνονται στην πεδινή γη που καταλήξει στον Κόλπο του Μεξικού, και περικυκλωμένη από πυκνή ζούγκλα, η αρχαία πόλη του Παλένκε θα μείνει για πάντα τυπωμένη στη μνήμη σας. Στο εσωτερικό του Ναού Των Επιγραφών θα δούμε την περίτεχνα σκαλισμένη Σαρκοφάγο του βασιλιά Πακάλ (Pacal). Μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση για την κουκλίστικη πόλη του Καμπέτσε (Campeche), προστατευόμενη από την UNESCO από το 1999 και τόσο προσεκτικά συντηρημένη, που καμιά φορά αναρωτιέσαι αν είναι αληθινή. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό. Περιήγηση στην αποικιακή πόλη του Καμπέτσε και αναχώρηση προς την αρχαία πόλη του Ουσμάλ (Uxmal – παρά το x προφέρεται Ουσμάλ, με παχύ σ), ίσως την πιο εντυπωσιακή από όλες τις αρχαιολογικές περιοχές της χερσονήσου του Γιουκατάν, και σίγουρα την πιο αρμονική και γαλήνια. Ουσμάλ στη γλώσσα των Μάγια σήμαινε «τρεις φορές χτισμένο», και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόταν στον εντυπωσιακό Ναό (ή Πυραμίδα) του Μάγου, το γνωστότερο από τα κτήρια του Ουσμάλ. Εμείς θα επισκεφθούμε αυτόν, όπως και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά κτήρια της περιοχής. Το μεσημέρι, μετά το γεύμα μας, θα συνεχίσουμε με κατεύθυνση τη «λευκή πόλη» της Μέριδα (Mérida), πρωτεύουσα της επαρχίας του Γιουκατάν (Yucatán). Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

Πρωινό και αναχώρηση προς το Τσιτσέν-Ιτσά (Chichén-Itzá), τοποθεσία της πιο εκτενώς μελετημένης από όλες τις πυραμίδες των Μάγια και ένα από τα Θαύματα του Νέου Κόσμου. Θα επισκεφθούμε επίσης το Παλάτι με τις Χίλιες Κολώνες, το παρατηρητήριο, το εντυπωσιακό, τεράστιο Ιερό Πηγάδι από το οποίο η τοποθεσία παίρνει το όνομα της (Chichén Itzá σημαίνει, περίπου, Στόμιο του Πηγαδιού Των Ιτζά) – και φυσικά το γήπεδο από τη γη του οποίου, σύμφωνα με μια διάσημη προφητεία των Μάγια, την 22η Δεκεμβρίου του 2012 θα βγει ο θεός Κουκουλκάν, πολεμιστής με μορφή φιδιού και θα δώσει οριστικό τέλος στον κόσμο μας. Πριν τη συνέχεια του ταξιδιού προς το κοσμοπολίτικο Κανκούν, θα απολαύσουμε το μεσημεριανό γεύμα μας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.

Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα και διάσημα θέρετρα ολόκληρου του δυτικού ημισφαιρίου. Το Κανκούν είναι ο παράδεισος του τουρίστα, και δεν ντρέπεται καθόλου γι’ αυτό. Από την παραλία με τη μοναδική, κατάλευκη σα ζάχαρη άχνη, άμμο της και τα απίστευτα τιρκουάζ νερά της, στα ξενοδοχεία με τις ατελείωτες προτάσεις τους για χαλάρωση, σπορ, θέαμα, διασκέδαση και εξαιρετικό φαγητό, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε την κάθε τελευταία στιγμή της ημέρας σας.

Σήμερα θα απολαύσουμε μια μοναδική εκδρομή γεμάτη περιπέτεια στο Cenote, ένα από τα ποιο ό εντυπωσιακά τοπία της περιοχής Ριβιέρα Μάγια .
Θα επισκεφτούμε τέσσερις διαφορετικούς τύπους cenotes: K’aak ’the Fire Cenote, Ha´ the Water Cenote, Lu’um the Earth Cenote και Iik’ the Wind Cenote.
Θα απολαύσουμε το τοπίο ενώ θα κάνουμε Zip-lines, καγιάκ και κολύμπι στα δροσερά νερά του Semi Open Cenote .
Μετά το φαγητό επιστροφή στο ξενοδοχείο μας

Ελεύθερη ημέρα μέχρι την ώρα της μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο του Κανκούν για να πάρετε την πτήση της επιστροφής προς Αθήνα, νωρίς το απόγευμα. Σημειώστε όμως ότι θα πρέπει να έχετε αδειάσει τα δωμάτια σας από το πρωί. Θα σας δοθεί χώρος αποθήκευσης των αποσκευών σας.

Άφιξη στη Μαδρίτη και, στη συνέχεια, στην Αθήνα.

Πληροφορίες Τιμών

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου ευρωπαϊκού σταθμού
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος 3* , 4* και 5*
 • Φόροι ξενοδοχείων (εκτός απο το Κανκούν που πληρώνονται τοπικά 2,3 ευρώ το άτομο την ημέρα)
 •  Φόροι αεροδρομίου
 • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές του προγράμματος
 • Όλα τα γεύματα του προγράμματος όπως αυτά αναγράφονται
 • Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’όλη τη διαμονή στο Μεξικό (ελληνόφωνος από 10 άτομο και πάνω)
 • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αλκοολούχα ποτά
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς και ξεναγούς

 • AIR FRANCE 1033 11/12/2021 ATHENS PARIS 06.10 08.50
  AIR FRANCE 178 11/12/2021 PARIS MEXICO CITY 11.50 17.25
 • KLM 690 23/12/2021 CANCUN AMSTERDAM 17.10 08.20 24/12
  KLM 1581 24/12 AMSTERDAM ATHENS 20.55 01.05 25/12

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top