Βουδαπέστη, Βιέννη, Βελιγράδι τιμή με τα όλα της.

από 290€

Προορισμός

Βουδαπέστη, Βιέννη, Βελιγράδι

Ημέρες

6

Τιμοκατάλογος

Βαλς στις πρωτεύουσες του Δούναβη

Ελάτε να πάμε στη Βουδαπέστη, στη Βιέννη και στο Βελιγράδι.

Γενικές πλήροφορίες

Highlights

 • .

Πρόγραμμα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διαδρομή μας θα γίνουν οι απαιτούμενες στάσεις για ξεκούραση και καφέ και οι τυπικές διαδικασίες στα σύνορα. Άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκινάει η γνωριμία μας με την μποέμικη πρωτεύουσα των Σέρβων.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την πανοραμική περιήγηση μας στο κέντρο του Βελιγραδίου, θα περάσουμε από κεντρικές λεωφόρους και πάρκα, θα δούμε το κοινοβούλιο, το δημαρχείο και πολλά άλλα επιβλητικά κτίρια, θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Σάββα και θα περπατήσουμε στα ιστορικά μονοπάτια του κάστρου του Βελιγραδίου. Φεύγουμε από το Βελιγράδι με προορισμό τη Βουδαπέστη, στη διαδρομή μας θα γίνει στάση για ξεκούραση και οι διαδικασίες των συνόρων. Άφιξη στη Βουδαπέστη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βόλτα στην εορταστική Βουδαπέστη, με τις φωταγωγημένες λεωφόρους και τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Προαιρετική ωριαία κρουαζιέρα στον Δούναβη, μια εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε τα μνημεία, τα αξιοθέατα και της ομορφιές της Βουδαπέστης. Στη Βούδα θα επισκεφθούμε τον Πύργο των Ψαράδων, ένα εντυπωσιακό μνημείο με εξαιρετική θέα στον Δούναβη και στην Πέστη. Θα περάσουμε δίπλα από το παλάτι των Μαγυάρων και θα συνεχίσουμε για τον λόφο του Γκέλερτ, με την πανοραμική θέα, το οχυρό των Αψβούργων και το άγαλμα της Ελευθερίας. Διασχίζοντας μία από τις εντυπωσιακές γέφυρες του Δούναβη θα μεταβούμε στη Πέστη με την ιδιαίτερη και επιβλητική αρχιτεκτονική, στη λεωφόρο Αντράσυ θα θαυμάσουμε την όπερα και τα κτήρια που την περιβάλλουν, στο τέρμα της θα δούμε την Πλατεία Ηρώων, το Κάστρο Βαϊνταχουνιάντ, τα δημοτικά λουτρά Σέτσενι. Επόμενος σταθμός η βασιλική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, η μεγαλύτερη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Βουδαπέστης. Χρόνος ελεύθερος στον εμπορικό πεζόδρομο Βάτσι και στην χριστουγεννιάτικη αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της μουσικής, την Βιέννη. Θα αφιερώσουμε τον χρόνο μας στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης, θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Ρίνγκ Στράσε η οποία κοσμείτε με τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης. Θα θαυμάσουμε το κτίριο της Όπερας, σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της πόλης, το κτιριακό συγκρότημα του ανακτόρου Χόφμπουργκ, το οποίο αποτέλεσε την έδρα της εξουσίας των Αψβούργων για έξι αιώνες. Συνεχίζοντας την πορεία μας θα δούμε το Κοινοβούλιο με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς Παλλάδας, έργο του Θεόφιλου Χάνσεν και το νεογοτθικό κτίριο του Δημαρχείου. Το αναγεννησιακό Εθνικό Θέατρο και την Κάρλσκιχε. Συνεχίζουμε για τον περίπατό μας στην συνοικία της ελληνικής παροικίας με τον ναό του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδος, τα βήματα μας θα μας οδηγήσουν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το σήμα κατατεθέν της Βιέννης. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την αριστοκρατική και συνάμα εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης. Επιστροφή στην Βουδαπέστη. Για το βράδυ προτείνουμε μία επίσκεψη σε Ουγγρικό εστιατόριο με Τσιγγάνικα Βιολιά.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα χωριά στην καμπή του Δουνάβεως. Πρώτος σταθμός ο Άγιος Ανδρέας, το γραφικό χωρίο των καλλιτεχνών. Χτισμένο κατά μήκος του Δουνάβεως, με τα αξιόλογα τουριστικά καταστήματα, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Έστεργκομ, η πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού Βασιλείου, επίσκεψη στον ναό του Αγίου Στεφάνου, ο μεγαλύτερος ναός της χώρας. Από την πίσω πλευρά του ναού θα απολαύσουμε τη θέα του Δούναβη, της γέφυρας και της πόλης Στούροβο της Σλοβακίας. Θα καταλήξουμε στο ιστορικό Βίσεγκραντ, εκεί προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας σε μεσαιωνικό εστιατόριο. Επιστροφή στην Βουδαπέστη.

Πρόγευμα σε πακέτο και πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Στη διαδρομή μας θα γίνουν οι απαιτούμενες στάσεις για ξεκούραση, φαγητό και καφέ καθώς επίσης και οι διαδικασίες των συνόρων.

Για τη συμμετοχή σας στην εκδρομή θα πρέπει να γνωρίζετε ότι Απαιτείται πλήρης εμβολιασμός συμμετεχόντων. Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

Πληροφορίες Τιμών

 • Μεταφορές και μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 • 1 διανυκτέρευση στο Βελιγράδι στο κεντρικό ξενοδοχείο QUEEN ASTORIA 4* ή παρόμοιο με πρωινό
 • 4 διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο IBIS 3* SUP CASTLE HILL ή παρόμοιο με πρωινό
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Εκδρομή στη Βιέννη
 • Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά και φιλοδωρήματα
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό και προτεινόμενο
 • Προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη
 • Προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Δείπνο με Φορκλορικούς χορούς και Τσιγγάνικα βιολιά στο εστιατόριο ZABORSZKY KURIA – BORVAROS. Τιμή 55€

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top