Αρχική / Ταξίδια / Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά & Φώτα στην Πράγα
645 €
5 ημέρες / 4 νύχτες Κωδικός 10-UU-062
ΔΕΚ
23, 28
ΙΑΝ 2027
02
Γιορτές στην παραμυθένια Πράγα: ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη, στη Γέφυρα του Καρόλου και στο Κάστρο με τον Άγιο Βίτο και το Χρυσό Σοκάκι, οι χριστουγεννιάτικες αγορές και ολοήμερη εκδρομή στη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, με απευθείας πτήσεις, ξενοδοχεία 4* sup ή 5* και ελληνόφωνο συνοδό.
Πτήση για την Πράγα, ντυμένη με τα γιορτινά της. Άφιξη και συνάντηση με τον ξεναγό μας. Η περιήγηση ξεκινά από τη συνοικία Μάλα Στράνα, συνεχίζει στη γοτθική Γέφυρα του Καρόλου, στολισμένη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια, και καταλήγει στην πλατεία της Παλιάς Πόλης.
Εκεί, μπροστά στο φημισμένο αστρονομικό ρολόι και στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, απολαμβάνουμε την ατμόσφαιρα της γιορτινής αγοράς με τα ξύλινα σπιτάκια, τα καραμελωμένα αμύγδαλα, το τζίντζερμπρεντ και το ζεστό κρασί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, προαιρετικά, τσέχικη μπυραρία ή χριστουγεννιάτικη συναυλία.
Μετά το πρωινό, ξενάγηση στην Καστρούπολη: η Μονή του Στράχοβ και το Λορέτο, το Κάστρο της Πράγας με τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα ανάκτορα των βασιλιάδων της Βοημίας και το Χρυσό Σοκάκι με τα πολύχρωμα σπιτάκια, όπου στο νούμερο 22 έγραφε για δύο χρόνια ο Φραντς Κάφκα.
Κατεβαίνουμε στη Μάλα Στράνα και περπατάμε στη Γέφυρα του Καρόλου. Χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ προτείνουμε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», στην πόλη όπου γεννήθηκε, ή όπερα.
Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε τη στολισμένη Πράγα ή, προαιρετικά, εκδρομή στη Δρέσδη, το στολίδι της Σαξονίας: η Όπερα Semperoper στην Theaterplatz, το Zwinger με τους πίνακες του Ραφαήλ, του Ρέμπραντ, του Βερμέερ και του Ρούμπενς, η τοιχογραφία από πορσελάνη με τους ηγεμόνες της Σαξονίας και η Frauenkirche, το σύμβολο της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα.
Μετά το πρωινό, προαιρετική εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ, τη μικρή παραμυθένια πόλη της UNESCO πάνω στον Μολδάβα, που τον χειμώνα θυμίζει χριστουγεννιάτικη κάρτα, με τα γοτθικά και αναγεννησιακά κτίρια, τα στενά δρομάκια και το κάστρο με την πανοραμική θέα.
Επιστροφή στην Πράγα και ελεύθερο απόγευμα. Στην αναχώρηση της Πρωτοχρονιάς, το βράδυ υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο με τα πυροτεχνήματα πάνω από τον Μολδάβα.
Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την ιστορική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, ντυμένη κι αυτή στα γιορτινά της, με τις ιαματικές πηγές και τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, όπου περπάτησαν ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν και ο Μπαχ. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
| Αναχώρηση | HM. | Τιμή Δίκλινου | Επιβ. Μονόκλινου | Παιδί σε Τρίκλινο |
|---|---|---|---|---|
| Δεκέμβριος 2026 23 |
5 | 665,00 € | 240,00 € | 565,00 € |
| 695,00 € | 240,00 € | 595,00 € | ||
| 795,00 € | 360,00 € | 695,00 € | ||
| Δεκέμβριος 2026 28 |
5 | 735,00 € | 270,00 € | 635,00 € |
| 765,00 € | 300,00 € | 665,00 € | ||
| 875,00 € | 435,00 € | 775,00 € | ||
| Ιανουάριος 2027 02 |
5 | 645,00 € | 240,00 € | 545,00 € |
| 685,00 € | 240,00 € | 585,00 € | ||
| 725,00 € | 280,00 € | 625,00 € |
Γνωρίζουμε σε βάθος τους προορισμούς που σας προσφέρουμε και φροντίζουμε να σας συνοδεύουν έμπειροι, ελληνόφωνοι, τοπικοί συνεργάτες μας. Οι άνθρωποί μας γίνονται συνοδοιπόροι σας σε κάθε σας ταξίδι.
Κάθε ταξιδιώτης είναι ξεχωριστός. Γι’ αυτό, σχεδιάζουμε το ταξίδι σας με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.
Ταξιδεύετε ξέγνοιαστα, γνωρίζοντας πως όλα είναι οργανωμένα στην εντέλεια. Παρέχουμε ταξιδιωτική ασφάλεια σε κάθε σας ταξίδι.
Προτεραιότητά μας ο σχεδιασμός ποιοτικών ταξιδιών, με απόλυτη διαφάνεια στο τι σας προσφέρουμε, χωρίς «ψιλά γράμματα».
Επιλέγοντας το ταξιδιωτικό γραφείο Gassi Holidays, επιλέγετε ανθρώπους που θα φροντίσουν για το ταξίδι σας σαν να ήταν δικό τους.
Επικοινωνήστε μαζί μας και ετοιμάστε τις βαλίτσες σας!