Αρχική / Ταξίδια / Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι: αμμόλοφοι και ουρανοξύστες
6 ημέρες στο Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι! Special Offer!
1185 €
τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο
Από Αθήνα 6 ημέρες / 5 νύχτες
Κάθε Κυριακή
έως 31/08
Αναχωρήσεις κάθε Κυριακή με απευθείας πτήση από Αθήνα! Όλο το καλοκαίρι!
Αργά το πρωί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνα και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Ντουμπάι!
Άφιξη και συνάντηση με τον ξεναγό μας. Αφού πάρουμε τα δωμάτια, θα κάνουμε μια μικρή βόλτα για διασκέδαση και πρώτη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη περιοχή της Μαρίνας.
Μετά από ένα πλούσιο μπουφέ στο πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για μια πλήρη ολοήμερη ξενάγηση στο Ντουμπάι.
Θα ξεκινήσουμε από τη βασική περιοχή κατοικίας και την καθημερινή ζωή της Deira και περνώντας από το παλιό κάστρο Αλ Φαχίντι (σήμερα λαογραφικό μουσείο) θα κατευθυνθούμε στα παραδοσιακά παζάρια (τα λεγόμενα σουκ) του χρυσού και των μπαχαρικών για μια γεύση από την παλιά αραβική κουλτούρα!
Ολοκληρώνουμε το πιο πατροπαράδοτο μέρος της ξενάγησής μας διασχίζοντας το κανάλι του Ντουμπάι με τα παραδοσιακά σκάφη με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό των Αράβων, τα «άμπρα»!
Οδεύουμε πια προς τις νέες περιοχές, την παραλιακή περιοχή της Τζουμέιρα με τα μεγαλοπρεπή χαρακτηριστικά ξενοδοχεία και φυσικά το Burj al Arab το 7* ξενοδοχείο-σύμβολο της πόλης! Επόμενη στάση «η Βενετία του Ντουμπάι», η Madinat Jumeirah, ένα συγκρότημα διαμορφωμένο με πολυτελή ξενοδοχεία, μαγαζιά εστίασης και καφέ αλλά και είδη λαϊκής τέχνης όπου θα έχουμε λίγο χρόνο για χαλαρή βόλτα!
Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο νησί The Palm, το τεχνητό νησί σε σχήμα φοίνικα, το σύγχρονο θαύμα που έχει χτιστεί μέσα στην θάλασσα. Θα δούμε εξωτερικά τα ξενοδοχεία Αtlantis The Palm με την χαρακτηριστική επιβλητική αρχιτεκτονική.
Μετά από την στάση μας για το γεύμα θα συνεχίσουμε προς το πιο εμπορικό μέρος του Ντουμπάι, την περιοχή με τους μεγάλους ουρανοξύστες και το διάσημο εμπορικό κέντρο Dubai Mall.
Πριν πάμε στο εμπορικό κέντρο για ελεύθερη βόλτα, θα σταματήσουμε στο Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο όπου θα ανέβουμε στο παρατηρητήριο (όροφοι 123 & 124) για να απολαύσουμε την μοναδική πανοραμική θέα! Από αυτό το ύψος μπορεί κανείς πιο καθαρά να δει τα τεχνητά νησιά που αποτελούν τους «φοίνικες» και τον «κόσμο» όταν η ατμόσφαιρα είναι διαυγής!
Ελεύθερος χρόνος στο Mall και, φυσικά, η δυνατότητα να απολαύσετε το σόου με τα σιντριβάνια ακριβώς μπροστά!
Η ημέρα είναι ελεύθερη από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα όταν θα συγκεντρωθούμε στο ξενοδοχείο μας ώστε να αναχωρήσουμε για την μοναδική εμπειρία της αραβικής ερήμου!
Ανάλογα με τη διάθεσή μας, μπορούμε να απολαύσουμε την οδήγηση με τα τζιπ στου αμμόλοφους, να κάνουμε «αμμοσανίδα» (σέρφινγκ στην άμμο), βόλτα με καμήλες, φωτογραφίσεις με παραδοσιακές φορεσιές κλπ. Όλοι μαζί, τελικά, θα φτάσουμε στις βεδουίνικες σκηνές όπου θα απολαύσουμε δείπνο BBQ και σόου με παραδοσιακούς χορούς!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ!
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πρωτεύουσα των Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι. Μετά από μια οδική διαδρομή σχεδόν 2 ωρών, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το μεγάλο τζαμί του Σεΐχη Ζαϊέντ από μάρμαρο και χρυσό, το παλάτι Qasr Al Watan και το Μουσείο του Λούβρου! Στη διαδρομή θα ξεναγηθούμε στις γειτονιές του Άμπου Ντάμπι, που χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια των παλατιών των 17 υιών του Σεΐχη Ζαϊέντ και το μεγάλο παλάτι του Σεΐχη Χαλίφα, καθώς και το παλάτι του σύγχρονου ηγέτη Σεΐχη Μοαχάμεντ μπιν Ζαϊέντ που είναι και το προεδρικό μέγαρο!
Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το παλιό παλάτι που σήμερα φιλοξενεί το ξενοδοχείο 6* Emirates Palace και θα μεταφερθούμε στο νησί Yas για το γεύμα μας και για όσους επιθυμούν την επίσκεψη στο Ferrari World.
Ημέρα ελεύθερη αλλά με αρκετές προτάσεις για τον ελεύθερό σας χρόνο, μέχρι το βραδάκι όπου και θα πάμε στην κοσμοπολίτικη Μαρίνα για να κάνουμε μια βραδινή (περίπου 2 ώρες) κρουαζιέρα με δείπνο και να απολαύσουμε από τη θάλασσα τη μαγευτική θέα της φωτισμένης πόλης!
Το πρωινό ελεύθερο μέχρι την αναχώρηση μας νωρίς το απόγευμα για την επιστροφή μας στην Αθήνα με απευθείας πτήση, άφιξη στην Ελλάδα λίγο πριν τα μεσάνυχτα!
Κόστος ανά άτομο.
Ξενοδοχείο | Δίκλινο | Μονόκλινο |
Dusit D2 Kenz 4* sup | 1.185€ | +300€ |
Media Rotana 5* | 1.285€ | +400€ |
Επικοινωνήστε μαζί μας
210 322 0272