Αρχική / Gassi Travel Blog
Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη μυστήριο, ιστορία και μαγεία, επιστρέψαμε από ένα αξέχαστο ταξίδι στην καρδιά του αρχαίου και σύγχρονου αιγυπτιακού πολιτισμού. Αφού ξεκινήσαμε από το ζωντανό Κάιρο, συνεχίζοντας στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια και καταλήγοντας στα καταπράσινα νερά του Νείλου, φτάσαμε ως τον νότο, εκεί όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.
Η ξενάγησή μας ξεκίνησε με το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο και κόσμημα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εκεί, αντικρίσαμε από κοντά τους θησαυρούς του Τουταγχαμών και άλλα εκθέματα, ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμά μας οι Πυραμίδες της Γκίζας και η αινιγματική Σφίγγα, επιβλητικές κατασκευές και μνημεία της αρχαίας αιγυπτιακής αρχιτεκτονικής. Το παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ, με τα αρώματα, τα πολύχρωμα υφάσματα και τους ήχους του Καΐρου, μας χάρισε την πιο αυθεντική αίσθηση της αιγυπτιακής κουλτούρας.
Η ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια μας ταξίδεψε στο παρελθόν της ελληνιστικής εποχής. Από τις κατακόμβες του Σουκάφα, μέχρι την εντυπωσιακή νέα Βιβλιοθήκη – ένα έργο τέχνης με τεράστια πολιτιστική σημασία. Νιώσαμε πως πραγματικά ο χρόνος «ζωντάνευε». Συγκινηθήκαμε μπροστά στο σπίτι του Καβάφη και περπατήσαμε στα χνάρια των Ελλήνων που άφησαν το στίγμα τους στην πόλη αυτή.
Συνεχίσαμε το ταξίδι μας στο Λούξορ, πόλη αφιερωμένη στον θεό Αμούν και αρχαία πόλη των Θηβών. Μετά τη ξενάγησή μας, ξεκινήσαμε μια κρουαζιέρα-όνειρο στον Νείλο! Στη Δυτική Όχθη, επισκεφτήκαμε την Κοιλάδα των Βασιλέων και τον ναό της Χατσεπσούτ, πριν πλεύσουμε προς την Έσνα και το Εντφού. Ο ναός του Χόρους στο Εντφού, εξαιρετικά διατηρημένος, μας αποκάλυψε μυστικά των Πτολεμαίων και τη μυθολογία της Αιγύπτου με κάθε του ανάγλυφο. Η συνέχεια στο Κομ Όμπο ήταν εξίσου συναρπαστική, με τον διπλό ναό αφιερωμένο στον Σόμπεκ και τον Χαροέρις να ξεχωρίζει.
Ξυπνήσαμε νωρίς για την αναχώρησή μας στο Αμπού Σιμπέλ, αλλά άξιζε κάθε λεπτό. Οι ναοί του Αμπού Σιμπέλ σίγουρα εντυπωσίασαν, με τα τεράστια αγάλματά τους που είναι ουσιαστικά σκαμμένα μέσα σε ψαμμίτη. Το ταξίδι μας ολοκληρώθηκε στο Ασουάν με μια βόλτα με φελούκα στον Νείλο, παρατηρώντας τους Βοτανικούς Κήπους και τον εντυπωσιακό λόφο με το μαυσωλείο του Αγά Χαν.
Το ταξίδι μας ολοκληρώθηκε με τις αποσκευές γεμάτες αναμνήσεις, εικόνες και συναισθήματα που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις. Από το Κάιρο ως τον Ασουάν και τα βάθη της αιγυπτιακής ιστορίας, ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία!
Είστε έτοιμοι να ζήσετε κι εσείς τη δική σας περιπέτεια στα χνάρια των Φαραώ;
Με το Gassi Holidays, κάθε ταξίδι γίνεται εμπειρία ζωής. Εξερευνήστε τα προγράμματά μας και αφήστε την υπόλοιπη φροντίδα σε εμάς, τους ειδικούς για τις αποδράσεις των ονείρων σας.